Română English
 
 
SUPORT CLIENTI
TEL: +40.730.411.277
        +40.786.950.250
Produsele noastre
Produsele noastre
NEWSLETTER
ADAUGA ADRESA DE EMAIL

Energia solară

Home » Blog » Energia solară
 
Energia solară
2017-06-22

 

 

Cum se produce energia solară, ce reprezintă acesta și ce beneficii are? În ce fel a ajuns să ne fie de ajutor?

 

 

 

Energia solară - reprezintă un subiect tot mai dezbătut în ultimii ani a cărui amploare este tot mai mare.  În fiecare zi, cantități semnificative de energie ajung pe suprafața Pământului fără a fi folosite. Colectarea acesteia se poate face pentru două resurse foarte importante: căldură și electricitate. Procesul de realizare a energiei solare nu implică intervenția noastră, însă captare acesteia și folosirea la capacitate maximă, ne revine în totalitate!

 

 

Ce este și cum se produce energia solară?  

Deși dispunem de diverse forme de energie oferite de către mediul înconjurător, energia solară este una dintre cele mai cunoscute și utilizate surse de energie. Potrivit studiilor, folosind sistemele de captare a energiei solare, se poate face o economie de 50-60% din energia necesară pentru o familie sau două. Ținând cont de lunile anului care produc mai multă sau mai puțină energie, începând cu luna mai și terminând cu august, economia poate să ajungă să fie chiar de 100%, în România, potrivit specialiștilor de la Viessmann (fig. Nr. 1). În ceea ce privește alte regiuni, Hawaii, spre exemplu, se estimează că economia de energie, pe 20 de ani poate ajunge chiar la 65.000 dolari. Familiile care au instalate panouri solare economisesc sume foarte mari, distribuind ulterior banii pe alte necesități.

 

Captură de ecran din 2017.06.22 la 13.18.52.png

Fig. Nr. 1

 

Energia solară este reprezentată de către energia radiantă, care la rândul său, aceasta este produsă în Soare ca rezultat al reacțiilor de fuziune nucleară. Apoi, transmisă pe Pământ, prin spațiu, în cuante de energie, fotoni, interacționează cu atmosfera și suprafața Pământului. În consecință, aceasta este  este energia produsă în mod direct prin transferul energiei luminoase radiată de Soare.

 

 

Captarea și utilizarea energiei solare   

Soarele, având diametrul de aproximativ 1,4 milioane de km și format din gaze cu temperaturi foarte mari se combină cu o presiune de 70 de miliarde de ori mai mare decât cea a atmosferei Pământului, crează condițiile ideale pentru reacțiile de fuziune. Astfel, cu ajutorul aplicațiilor termosolare, se poate capta energia sub formă de căldură, iar cu ajutorul celulelor fotovoltaice, electricitatea.

 

 

Radiatiile in romania.png

 

       Fig. Nr. 2

                  

România prezintă un potențial ridicat de radiații, observând cum în unele zone, aproape de litoral, Dobrogea se poate ajunge chiar și la un flux energetic solar anual de până la 1450- 1600kWh/m2/an (Fig. Nr.2). Având la dispoziție posibilitatea de a-l exploata, putem alege diverse panouri solare pentru captarea energiei și utilizarea acesteia pentru uz propriu.

 

Prețurile panourilor de captare a energiei sunt rezonabile, investiția va genera numeroase avantaje pe termen lung. În plus, mediul înconjurător este protejat din mai multe perspective dacă folosim energia solară. De exemplu, partenerii noștri de la Viessmann, produc panourile cu componente din aluminiu care sunt executate în proporție de 97% din metal provenit din recuperări. În acest fel nu mai are loc procesul de poluant și energofag de sinteză a aluminiului din bauxită.

                       

Concluzionând, putem observa numeroase beneficii ale utilizări panourilor solare. Noi, la Servi Therm am ales să susținem utilizarea energiei solare, de aceea am introdus printre serviciile pe care le furnizăm și o secțiune special dedicată acesteia. Astfel puteți regăsi panouri pentru căldură sau energie electrică, iar funcție de nevoile fiecărui client și bugetul disponibil oferim atât servicii cât și produse de calitate pentru ca investiția să fie pe termen lung.  

 
NEWSLETTER
ADAUGA ADRESA DE EMAIL
Ultimele noutati
Cum se realizeaza și ce beneficii ne generează
Portofoliu
carotare beton armat, gaura beton armat, carotare caramida, gaura caramida, carotare asfalt, gaura asfalt, carotare Timisoara, carotare Servi Therm
Video Taiere diamantata ,servitherm,timisoara,beton,perete,taiat,disc,diamantat
Date firma
SERVI THERM SAT SRL

Bulevardul Cetatii,Nr. 25 B
Timisoara, Timis
TEL
+40.730.411.277
Email:
info@servitherm.ro
vanzari@servitherm.ro
Copyright © 2020 Servi Therm Sat, Timisoara. Toate drepturile rezervate